Cultuurcentrum Mol, CUMO of 24CC werden door een jury als drie kanshebbers geselecteerd uit 142 inzendingen voor de nieuwe naam van het cultuurcentrum.

Welke naam het uiteindelijk wordt, hangt van jou af.  Stem voor 5 december op jouw favoriet uit de drie geselecteerde namen via www.getouw.be/nieuwenaam. Doe je mee?

Aan de hand van enkele duidelijke criteria boog een vakkundige jury zich over de 142 inzendingen om uiteindelijk drie attractieve nieuwe mogelijke namen over te houden:

- Cultuurcentrum Mol: Is duidelijk, onderscheidend, overkoepelend en behoeft geen verdere uitleg. De jury beschouwt cc Mol en Cultuurcentrum Mol als één voorstel. Je kan beide gebruiken, afhankelijk van de context, bijvoorbeeld in de grafische verwerking zoals een logo kan het kort, op andere plaatsen lang.

- CUMO: Is een krachtige naam, die verder uitgewerkt kan worden in een strak logo, ligt goed in de mond en heeft daarom veel potentieel. Kan beschouwd worden als een pittige afkorting van Cultuurcentrum Mol. Dat is dan onmiddellijk voor de jury een belangrijke baseline voor deze alternatieve naam.

- 24CC: Deze naam is grafisch duidelijk en verwijst naar de regio van Kempense gemeenten waarop het Mols cultuurcentrum zich focust. 90% van de bezoekers komt immers uit een gemeente waarvan de postcode begint met 24. Deze regio omvat naast Mol ook Balen, Dessel, Retie en Meerhout. Ook het Leuvens cultuurcentrum maakte een dergelijke keuze met 30CC. De ervaring van Leuven leert dat een baseline met Cultuurcentrum Mol zorgt voor de noodzakelijke bijkomende duidelijkheid.

Stemmen voor 5 december:

Stemmen kan op twee manieren:

1. Online via www.getouw.be/nieuwenaam.

2. Door de naam van je voorkeur aan te kruisen op een stemformulier dat je vindt bij onze stembussen. Deze stembussen vind je in:  · Wachtruimte aan de infobalie in 't Getouw, Molenhoekstraat 2 · Balie Ten Hove, Jakob Smitslaan 28 · Schouwburg Rex, Smallestraat 2 · Bibliotheek, Molenhoekstraat 2.

Waarom een nieuwe naam ?

'Cultuurcentrum 't Getouw ondervond de laatste 10 jaar meer en meer last van spraakverwarring tussen de oorspronkelijke locatie van hun infrastructuur en de latere toevoeging van Schouwburg Rex en RElaX als hoofdlocaties en die van het dagcursussenaanbod Pionier in de Academie voor Muziek en Woord.

De verwarring bleek ook groot bij de bezoekers van het administratief centrum met dezelfde naam. Met een nieuwe naam hoopt het gemeentebestuur deze onduidelijkheid grotendeels uit de wereld te helpen.

Naam 't Getouw verdwijnt niet helemaal

De nieuwe naam moet een overkoepelende naam zijn voor de verschillende locaties en werkingen van het cultuurcentrum. De namen van de locaties of deelwerkingen blijven behouden.

Cultuurcentrum 't Getouw is nog steeds bijzonder trots op de naam die verwijst naar de oude weverij van Van Dooren waar het zijn maatschappelijke zetel heeft. Die naam zal dan ook volop blijven voortleven in Zaal 't Getouw en Exporuimte 't Getouw, waar laagdrempelige tentoonstellingen plaatsvinden.'